• Tunnbröd i stekpanna
  • Tunnbröd i stekpanna

    • ca 20 st
    • 50 min
    • 2 tim

    Tunt och gott bröd som gräddas direkt i stekpannan. Perfekt för picknick som en ”rullad macka”. Prova att använda grövre mjöl, för lite grövre tunnbröd. Skulle du få några bröd över, frys in och använd dem som botten nästa gång du ska göra pizza.

    3.29/5

    487 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och rör ner mjölken. Smula sönder jästen och rör ut den med en del av degvätskan, 25 °C.

    • 2

      Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, bakpulver och rågsikt. Arbeta degen väl i 10-15 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och forma till längder, skär där efter varje längd i tio bitar.

    • 4

      Kavla ut varje del till en rund kaka, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har. Nagga kakorna med en gaffel och grädda dem direkt i en het torr stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.

    • 5

      Låt bröden svalna på galler under bakduk. Lägg dem ovanpå varandra så bevarar de sin mjukhet.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk
    • 50 g (4 msk) smör
    • 6,5 g (1/2 msk) strösocker
    • 3 g (1/2 tsk) salt
    • 5 g (1 tsk) bakpulver
    • 400 g (8 dl) rågsikt
    • vetemjöl, till utbakning

    Liknande recept