![Surdegsbröd](https://kronjast.se/wp-content/uploads/sites/2/2022/06/enkla-surdegsbrod_800x670_acf_cropped.jpg)
Surdegsbröd
2 bröd
50 min
4 tim 30 min
Surdegsbröd som är enkla att göra. Ett gott bröd med tydlig smak av surdeg.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser utom salt.
-
2
Blanda långsamt i 2 minuter och snabbt i 7 minuter. Tillsätt saltet och blanda snabbt i ytterligare 2 minuter.
-
3
Skrapa ut degen, som är kladdig, i oljad bunke och täck med plast. Låt jäsa i 60 minuter.
-
4
Vik degen och låt jäsa ytterligare 90 minuter.
-
5
Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Tvinna bröden försiktigt och placera dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30-40 minuter.
-
6
Sätt ugnen på 275 °C, sätt in bröden och sänk värmen till 225 °C. Grädda i ca 20-25 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 580 g (ca 9 dl) vetemjöl special
- 12 g (2 tsk) salt
- 400 g (4 dl) vatten, kallt