Kalljäst surdegsbröd
- 2 bröd
- 50 min
- 14 tim
Surdegsbröd som får jäsa över natten. Ett gott bröd med tydlig smak av surdeg.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Dag 1
Lös jästen i vattnet.
-
2
Tillsätt alla ingredienser utom saltet och blanda långsamt i 2 minuter och snabbt i 7 minuter.
-
3
Tillsätt saltet och blanda snabbt i ytterligare 2 minuter.
-
4
Skrapa ut degen, som är kladdig, i en inoljad bunke eller plastlåda. Täck med plast eller lock.
-
5
Låt bunken med degen stå i rumstemperatur i 60 minuter, vik degen i bunken och låt den stå 30 minuter till innan du sätter den i kylen över natten.
-
6
Dag 2
Tag ut bunken och låt den stå i rumstemperatur 60 minuter.
-
7
Skrapa försiktigt ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Tvinna bröden försiktigt och placera dem på plåt med bakplåtspapper.
-
8
Låt bröden stå i rumstemperatur ca 30-40 minuter innan gräddning.
-
9
Sätt ugnen på 275 °C sätt in bröden och sänk värmen till 225 °C. Grädda i ca 20-25 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 580 g (ca 9 dl) vetemjöl special
- 12 g (2 tsk) salt
- 400 g (4 dl) vatten, kallt