• Glutenfria tunnbröd i stekpanna
  • Glutenfria tunnbröd i stekpanna

    • 20
    • 45 min
    • 2 tim

    Grädda det här tunna, goda och glutenfria brödet direkt i stekpannan. Blir det några bröd över så kan du frysa in och använda dem som pizzabotten.

    3.53/5

    393 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och rör ner mjölken, vätskan ska vara ca 25 °C. Smula sönder jästen och rör ut den med en del av degvätskan.

    • 2

      Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, bakpulver och Lailas grova mjölmix. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 2 delar och forma till längder, skär där efter varje längd i 10 bitar.

    • 4

      Kavla ut varje del till en rund kaka, måttet på kakan beror på hur stor stekpanna du har. Nagga kakorna med en gaffel och grädda dem direkt i en het torr stekpanna i ca 2 minuter på varje sida.

    • 5

      Låt bröden svalna på galler under bakduk lägg dem ovanpå varandra så bevarar de sin mjukhet.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk
    • 440 g (8 dl) Lailas grov mjölmix + extra till utbakning 
    • 50 g smör
    • 6,5 g (0,5 msk) strösocker
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 5 g (1 tsk) bakpulver

    Liknande recept