Glutenfritt bröd med grillade grönsaker
- 1 st
- 30 min
- 1 tim 40 min
Ett gott och mustigt bröd som är fyllt med goda grönsaksbitar. Brödet är som en måltid i sig. Köp en lufttorkad skinka och en god ost och kanske något gott i glaset, så är picknicken färdig! Extra plus är att det är helt glutenfritt.
Gör så här:
-
1
Rör ut jästen i rumstempererad vätska. Tillsätt kryddor, olja, salt och grov mix.
-
2
Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter, tillsätt nästan alla grönsaker, förutom zucchinin och de grönsaker som du vill toppa med, samt hälften av pumpafröna. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
3
Smörj en form, ca 1,5-2 L, med olivolja och lägg zucchinin som en blomma i botten med ändarna ut mot kanten. Lägg i degen och garnera med det som är över av grönsakerna och resterande pumpafrön.
-
4
Sätt ugnen på 200°C. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ca 35 minuter eller innertemp på 98 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst Ekologisk, färsk
- 400 g (4 dl) vatten, eller lagen som de grillade grönsakerna ligger i
- 45 g (0,5 dl) olivolja + extra till formen
- 500 g (1 pkt) Semper Grov mix
- 1 msk rosmarin, gärna färsk hackad
- 6 g (1 tsk) salt
- 2 dl blandade grillade grönsaker skurna i lite olika former t.ex. kronärtskocka, zucchini och paprika
- 4-5 st champinjoner
- 75 g (1 dl) pumpafrön