
Glutenfritt bröd med grillade grönsaker
1 st
30 min
1 tim 40 min
Ett gott och mustigt bröd som är fyllt med goda grönsaksbitar. Brödet är som en måltid i sig. Köp en lufttorkad skinka och en god ost och kanske något gott i glaset, så är picknicken färdig! Extra plus är att det är helt glutenfritt.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Rör ut jästen i rumstempererad vätska. Tillsätt kryddor, olja, salt och grov mix.
-
2
Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter, tillsätt nästan alla grönsaker, förutom zucchinin och de grönsaker som du vill toppa med, samt hälften av pumpafröna. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
3
Smörj en form, ca 1,5-2 L, med olivolja och lägg zucchinin som en blomma i botten med ändarna ut mot kanten. Lägg i degen och garnera med det som är över av grönsakerna och resterande pumpafrön.
-
4
Sätt ugnen på 200°C. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ca 35 minuter eller innertemp på 98 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst Ekologisk, färsk
- 400 g (4 dl) vatten, eller lagen som de grillade grönsakerna ligger i
- 45 g (0,5 dl) olivolja + extra till formen
- 500 g (1 pkt) Semper Grov mix
- 1 msk rosmarin, gärna färsk hackad
- 6 g (1 tsk) salt
- 2 dl blandade grillade grönsaker skurna i lite olika former t.ex. kronärtskocka, zucchini och paprika
- 4-5 st champinjoner
- 75 g (1 dl) pumpafrön