Glutenfria hasselnötspuckar
- 20-25 st
- 30 min
- 1 tim
Snabbt, gott och glutenfritt. Passar för lata sommardagar!
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 25 °C och rör ut jästen. Tillsätt resterande ingredienser och rör samman allt ordentligt till en kladdig smet.
-
2
Forma till bollar och sätt av på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
-
3
Grädda i ca 15 minuter, sänk ev. värmen om de får för mycket färg.
-
4
Pudra över med florsocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 60 g (4 msk) mjölk
- 60 g (1 stort) ägg
- 65 g (1 dl) hasselnötter, hackade
- 3 msk aprikoser, torkade, hackade
- 200 g (ca 4 dl) hasselnötsmjöl
- 90 g (1 dl) rörsocker
- 2 g (0,3 tsk) havssalt
Garnering
- florsocker