• Glutenfritt morotsbröd
  • Glutenfritt morotsbröd

    • 1 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ett saftigt och gott bröd som håller sig fint ett par dagar. Bakar man bröd på glutenfria mixer är det lätt att brödet blir torrt. En god idé är därför att blanda i t.ex. rivna morötter i degen, så blir brödet lite mer saftigt och ”lite extra nyttigt”.

    3.37/5

    428 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Värm vatten och olja till ca 25 °C och rör ut jästen. Tillsätt dillfrö, morötter, grov mix, havregryn och salt. Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter.

    • 2

      Smörj en form, ca 1,5-2 L, med olja och solrosfrön, spara lite frön till toppen. Häll i smeten i formen och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    • 3

      Grädda i ca 35 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (4 dl) vatten
    • 45 g (0,5 dl) olja + extra till formen 
    • 3 g (2 tsk) dillfrö
    • 2 dl morot, grovt riven
    • 500 g (ca 1 pkt) Semper Grov mix
    • 52 g (1,5 dl) havregryn
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 75 g (1 dl) solrosfrön

    Topping

    • solrosfrön 

    Liknande recept