Chermoula
- 30 min
- 30 min
Chermoula är en nordafrikansk dressing som passar mycket bra till t.ex. en sallad en varm sommardag! Servera ett gott surdegsbröd till. Sätt degen på kvällen, låt jäsa i kylskåpet över natten, ta fram och baka av på morgonen. På så sätt kan man vara ute i det vackra vädret hela dagen.
Gör så här:
-
1
Mixa mandelmassa, riven vitlök och kryddor, tillsätt citronsaft och vatten till lagom konsistens. Ska vara som yoghurt i konsistensen.
-
2
Smaka av såsen med salt och peppar.
-
3
Rosta frön i en panna.
-
4
Skär rödlök i ringar och moroten i slantar och blanda med salladen.
-
5
Lägg i krutonger och ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt precis innan servering.
-
6
Servera tillsammans med nybakat surdegsbröd.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Dressing
- 100 g mandelmassa
- 29 g (ca 3 msk) olivolja
- 3 g (ca 1 tsk) spiskummin, malen
- 3 g (ca 1 tsk) koriander, malen
- 1 g (ca 1/4 tsk) chilipulver
- 1 st vitlöksklyfta
- 30 g (ca 2 msk) citronsaft
- 60 g (ca 4 msk) vatten
Sallad
- 3 msk frön, valfria ex solros- eller pumpafrön
- 1 st rödlök
- 1 st morot, skalad
- 1 påse mixsallad
- salt och peppar
- vinäger/citronjuice
- krutonger, nyrostade