Grahamsfrallor
- 15-20 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Ett jättegott grahamsbröd som är enkelt att lyckas med. Dessutom rikt på fiber. Jättesmarrigt med ägg och Kalles Kaviar.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en degbunke, häll därefter i den 25 °C mjölken och Kesellan. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner smöret och tillsätt därefter saltet.
-
2
Blanda ner grahamsmjölet och vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg, 8 minuter sakta och 2 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter, täckt med plast.
-
3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman, forma till en längd och dela till 15-20 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha, och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
4
Pensla med äggvita och strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk, fingervarm
- 250 g (2,5 dl) Kesella, lätt
- 50 g (0,5 dl) smör, rumstempererat
- 15 g (2,5 tsk) salt
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 690 g (ca 8 dl) vetemjöl
Pensling
- 1 äggvita, uppvispad
Garnering
- flingsalt