• Frukostfrallor toppade med härliga frön
  • Frukostfrallor toppade med härliga frön

    • ca 35 st
    • 50 min
    • 1 tim 50 min

    Ljusa smarriga frukostfrallor som du lätt kan variera med olika frön på toppen. Fungerar utmärkt att frysa in!

    3.81/5

    27 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 2

      Ta upp degen, forma den rund och lägg tillbaka degen i en täckt bunke. Låt den vila i ca 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen och dela den i önskade bitar och forma bitarna runda till små frallor.

    • 4

      Sätt frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i den avstängda ugnen med endast lampan på i ca 50-60 minuter eller under handduk i rumstemperatur ca 90-120 minuter.

    • 5

      Ta ut frallorna i rumstemperatur och sätt ugnen på 250 °C.

       

    • 6

      När ugnen är 250°C sätter du in bröden och sänker temperaturen till 220°C. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (4 dl) vatten
    • 640 g (ca 10,5 dl) vetemjöl special
    • 9 g (1,5 tsk) salt
    • 10 g (2 tsk) strösocker
    • 15 g (1 msk) smör

    Topping

    • t.ex. vallmofrön, pumpafrön eller riven ost

    Pensling

    • vatten

    Liknande recept