Hönökakor
- 6 st
- 20 min
- 1 tim
Ett klassiskt recept på en mycket uppskattad ljus smörgås. Passar stora som små.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i ljummen mjölk.
-
2
Blanda alla ingredienser och mixa 5 minuter långsamt och 4 minuter snabbt.
-
3
Ta ut degen på mjölat yta och dela degen i 6 bitar, knåda runda och låt vila under duk i 30 minuter.
-
4
Kavla sedan ut degbitarna tunt med en kavel ca 25-30 cm i diameter.
-
5
Placera ut dem på en bakplåt och bakplåtspapper och nagga med nagg eller gaffel. Låt vila i 10 minuter.
-
6
Grädda bröden på 250 °C i ca 6-7 minuter.
-
7
Låt bröden svalna på galler.
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g smör
- 12 g (1 tsk) salt
- 60 g (4 msk) strösocker
- 960 g (ca 16 dl) vetemjöl special
- 600 g (6 dl) mjölk