
Veteknäcke
45 min
1 tim 50 min
Ett lättbakat och mycket gott knäckebröd. Om man vill kan man pensla med vatten och toppa med sina favorit frön.
Gör så här:
- 
									1
									
Blanda vatten, 28°C, och de övriga ingredienser till en deg. Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 minuter i rumstemp eller i kylen över natten.
 - 
									2
									
Sätt på ugnen på 220 °C. Kavla ut degen tunt ca 1 mm tjock, på mjölat bord.
 - 
									3
									
Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.
 - 
									4
									
Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.
 - 
									5
									
Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara knäckebrödet torrt.
 
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
 - 500 g (5 dl) vatten
 - 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
 - 450 g (ca 7,5 dl) grahamsmjöl
 - 2 g (2 tsk) salt
 
					
					
					