Veteknäcke
- 45 min
- 1 tim 50 min
Ett lättbakat och mycket gott knäckebröd. Om man vill kan man pensla med vatten och toppa med sina favorit frön.
Gör så här:
-
1
Blanda vatten, 28°C, och de övriga ingredienser till en deg. Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 minuter i rumstemp eller i kylen över natten.
-
2
Sätt på ugnen på 220 °C. Kavla ut degen tunt ca 1 mm tjock, på mjölat bord.
-
3
Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.
-
4
Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.
-
5
Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara knäckebrödet torrt.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
- 450 g (ca 7,5 dl) grahamsmjöl
- 2 g (2 tsk) salt