
Veteknäcke
45 min
1 tim 50 min
Ett lättbakat och mycket gott knäckebröd. Om man vill kan man pensla med vatten och toppa med sina favorit frön.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Blanda vatten, 28°C, och de övriga ingredienser till en deg. Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 minuter i rumstemp eller i kylen över natten.
-
2
Sätt på ugnen på 220 °C. Kavla ut degen tunt ca 1 mm tjock, på mjölat bord.
-
3
Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.
-
4
Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.
-
5
Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Förvara knäckebrödet torrt.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
- 450 g (ca 7,5 dl) grahamsmjöl
- 2 g (2 tsk) salt