• Surdegsbaguetter
  • Surdegsbaguetter

    • 4 st
    • 30 min
    • 4 tim

    Dessa baguetter med surdeg är både lätta och göra och smakar ljuvligt.

     

    3.14/5

    460 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.

    • 2

      Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin och låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

    • 3

      Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen. Dela i 4 bitar och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Sikta därefter lite mjöl över bröden.

    • 4

      Lägg bröden på plåt och täck med plast. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 5

      Sätt ugnen på 260 °C i lagom tid innan gräddningen och sätt samtidigt in en form med 0,5 L vatten i ugnen.

    • 6

      Gör 2–3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220 °C. Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept