Sockerbullar med smörig mandelfyllning
- ca 30 st
- 50 min
- 2 tim 55 min
Barnsligt goda sockerbullar som man enkelt kan göra kransar eller längder av på samma deg.
Bullarna går utmärkt att frysa.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken, ca 20 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser till degen 3 minuter långsamt och 9 minuter snabbt.
-
3
Ta ut degen på mjölat bord och knåda den och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med plast eller bakduk, låt ligga i 30 minuter.
-
4
Blanda fyllningen till en slät massa. Börja med mandelmassa och socker och klicka i lite smör i taget, blanda inte för länge då man inte vill ha i för mycket luft i fyllningen.
-
5
Kavla ut degen till en lång rektangel, ca 40 cm bred och 0,5 cm tjock.
-
6
Bred ut fyllningen över hela degen.
-
7
Ta den övre kanten på degen och vik ner den till den undre kanten.
-
8
Jämna till degen lite och skär eller använd sporre för att göra remsor av degen. Forma till snurror och placera på plåt med bakplåtspapper.
-
9
Ställ in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på och låt bullarna jäsa där i ca 50-60 minuter. Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 240 °C.
-
10
Grädda bullarna utan att pensla dem i ca 7-9 minuter tills bullarna har en fin gyllenbrun färg.
-
11
Smällt smöret och pensla de varma bullarna med smör och vänd dem i strösocker.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 250 g (2,5 dl) mjölk
- 150 g (1,5 dl) vatten
- 250 g smör, mjukt
- 15 g (2,5 tsk) salt
- 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
- 175 g sirap, vit
Fyllning
- 200 g Odense mandelmassa
- 180 g (2 dl) strösocker
- 200 g smör, mjukt
Pensling
- 200 g (ca 4 st) ägg, uppvispade
Garnering
- 50 g smör, smält
- strösocker