• Sockerbullar med smörig mandelfyllning
  • Sockerbullar med smörig mandelfyllning

    • ca 30 st
    • 50 min
    • 2 tim 55 min

    Barnsligt goda sockerbullar som man enkelt kan göra kransar eller längder av på samma deg.

    Bullarna går utmärkt att frysa.

    1/5

    10 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken, ca 20 °C.

    • 2

      Blanda alla ingredienser till degen 3 minuter långsamt och 9 minuter snabbt.

    • 3

      Ta ut degen på mjölat bord och knåda den och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med plast eller bakduk, låt ligga i 30 minuter.

    • 4

      Blanda fyllningen till en slät massa. Börja med mandelmassa och socker och klicka i lite smör i taget, blanda inte för länge då man inte vill ha i för mycket luft i fyllningen.

    • 5

      Kavla ut degen till en lång rektangel, ca 40 cm bred och 0,5 cm tjock.

    • 6

      Bred ut fyllningen över hela degen.

    • 7

      Ta den övre kanten på degen och vik ner den till den undre kanten.

    • 8

      Jämna till degen lite och skär eller använd sporre för att göra remsor av degen. Forma till snurror och placera på plåt med bakplåtspapper.

    • 9

      Ställ in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på och låt bullarna jäsa där i ca 50-60 minuter. Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 240 °C.

    • 10

      Grädda bullarna utan att pensla dem i ca 7-9 minuter tills bullarna har en fin gyllenbrun färg.

    • 11

      Smällt smöret och pensla de varma bullarna med smör och vänd dem i strösocker.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 250 g (2,5 dl) mjölk
    • 150 g (1,5 dl) vatten 
    • 250 g smör, mjukt
    • 15 g (2,5 tsk) salt
    • 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl
    • 175 g sirap, vit 

    Fyllning

    • 200 g Odense mandelmassa
    • 180 g (2 dl) strösocker
    • 200 g smör, mjukt

    Pensling

    • 200 g (ca 4 st) ägg, uppvispade

    Garnering

    • 50 g smör, smält
    • strösocker

    Liknande recept