• Picknickmacka med gott pålägg
  • Picknickmacka med gott pålägg

    • 10 st
    • 42 min
    • 45 min

    En macka är alltid gott. Speciell om man lyxar till med ett riktigt gott och matigt pålägg. Perfekt att ta med sig när man ska iväg på utflykt, eller när man bänkar sig framför TV:n för att se när Sverige tar medalj i OS, VM eller EM. Variera pålägg efter eget önskemål! Du väljer själv din favorit.

    3.55/5

    679 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Koka ihop 1-2-3-lagen.

    • 2

      Skala lökarna och dela dem på längden.

    • 3

      Lägg ner lökarna i lagen och ge dem ett ordentligt uppkok. Låt dem svalna i lagen och dela sedan ner dem i lökbåtar.

    • 4

      Rör ihop senap- och dragonkrämen genom att blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Vispa upp till fast konsistens.

    • 5

      Skär upp brödet och skiva tomater. Spritsa senap- och dragonkrämen i brödet och fyll den goda mackan med skinka, sallad och tomater. Packa mackorna i smörpapper.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Picknickmacka med goda grejer:

    • bröd, t.ex. Kriss veka Baguetter
    • smör
    • ett gott pålägg av typ bayonneskinka
    • sallad eller olika skott t.ex. ruccola, babyspenat, ärtskott

    Rödlök i 1-2-3-lag:

    • 50 g (ca 0,5 dl) ättikssprit
    • 100 g (ca 1 dl) strösocker
    • 150 g (ca 1,5 dl) vatten
    • 5 st röda steklökar, små

    Senap- och dragonkräm, till minst 10 mackor:

    • 200 g (ca 1,5 -2 dl) smetana eller crème fraiche
    • ½ dl senap, sötstark
    • 2 msk dragon, färsk hackad
    • salt
    • peppar

    Liknande recept