Kokos tosca
- ca 20 st
- 15 min
- 15 min
En fantastisk tosca med rostade kokosflakes. Denna underbara kokostosca placeras på toppen av bullen innan gräddning, ger en härlig yta av knäck och kokos på bullen. Det går utmärkt att byta ut kokosflakes mot hyvlad mandel eller blandade frön.
Gör så här:
-
1
Väg upp allt utom kokosflakes i en kastrull och koka under omrörning till gyllenbrun färg.
-
2
Häll den kokande kolan över kokosen, i en värmetålig bunke.
Rör ihop med en slev och lägg en klick kokostosca på toppen av de jästa bullarna.
Tips!
- Ta gärna ½ tsk flingsalt i kokosen så får du en härlig salt karamell smak.
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 125 g smör
- 90 g (ca 1 dl) strösocker
- 50 g (ca 0,5 dl) grädde
- 50 g (ca 2 msk) glykossirap
- 20 g (ca 1 msk) honung
- 120 g (ca 3 dl) rostade kokosflakes