Toscabullar
- ca 35 st
- 45 min
- 2 tim 55 min
Saftiga bullar, med en knäckig yta, som riktigt smälter i munnen. Man kan inte få nog av nog av dessa härliga toscabullar!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i mjölken och vattnet som är ca 20 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser och mixa degen i 3 minuter långsamt och ca 8 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
3
Ta upp degen på bakbordet och knåda ihop den och lägg tillbaka den i bunken för att vila.
-
4
Låt degen vila i bunken med duk eller plast över i ca 20-30 minuter.
-
5
Tosca
Koka ihop samtliga ingredienser, förutom hyvlad mandel, i en tjockbottnad kastrull till en gyllenbrun färg. Blanda därefter i den hyvlade mandeln och rör runt. Ställ åt sidan.
-
6
Ta bort en bit deg om du vill göra en krans, ca 350 g deg, kavla ut degbiten till en rektangulär form ca 30×15 cm och bred på fyllning, rulla ihop och forma till en cirkel, klipp gärna flikar i degen med en sax.
-
7
Kavla ut resten av degen inte bredare än 20-25 cm och ca 5 mm tjock.
-
8
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred på degen. Rulla ihop degen, som till snäckor, och skär i önskad storlek. Lägg i formar på plåt med bakplåtspapper.
-
9
Låt bullarna jäsa 90-120 minuter under bakduk eller plast i rumstemperatur.
-
10
Lägg på tosca på de färdigjästa bullarna och grädda i 220 °C, i ca 8-10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
- 300 g (3 dl) vatten
- 200 g (2 dl) mjölk
- 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
- 200 g (2 dl) smör, mjukt
- 200 g (2,2 dl) strösocker
- 100 g (2 st) ägg
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (1 msk) kardemumma, mald
Fyllning
- 300 g Odense mandelmassa
- 300 g (3 dl) smör
- 100 g (1,1 dl) strösocker
Tosca
- 250 g (2,5 dl) smör
- 200 g (2 dl) strösocker
- 100 g (1 dl) vispgrädde
- 100 g (1 dl) glukossirap
- 50 g (3 msk) honung
- 300 g mandel, hyvlad