Läsarrecept
Kalljästa frallor
- 8-10 st
- 30 min
- 8 tim 40 min
Kalljästa frallor med sojamjölk.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i 20 °C vatten och tillsätt sedan saltet och sirapen.
-
2
Tillsätt sojamjölk och mjöl. Arbeta sedan ihop till en smidig deg. Ställ in buken med en duk över i kylen, låt stå över natten.
-
3
Tag fram degen på morgonen. Baka ut degen till en rektangel, platta till rektangeln väldigt lätt, på ett mjölat bakbord. Skär rektangeln i 8-10 st fyrkanter.
-
4
Lägg fyrkanterna på bakplåtspapper på en plåt, pensla med lite vatten och strö över lite mjöl. In med plåten i ugnen på 225 °C i ca 10-15 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g (1 dl) sojamjölk
- 400 g (4 dl) vatten
- 600 g (ca 10dl) vetemjöl
- 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
- 6 g (1 tsk) salt, himalaya
- 15 g (1 msk) sirap