
Kalljästa frallor
8-10 st
30 min
8 tim 40 min
Kalljästa frallor med sojamjölk.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i 20 °C vatten och tillsätt sedan saltet och sirapen.
-
2
Tillsätt sojamjölk och mjöl. Arbeta sedan ihop till en smidig deg. Ställ in buken med en duk över i kylen, låt stå över natten.
-
3
Tag fram degen på morgonen. Baka ut degen till en rektangel, platta till rektangeln väldigt lätt, på ett mjölat bakbord. Skär rektangeln i 8-10 st fyrkanter.
-
4
Lägg fyrkanterna på bakplåtspapper på en plåt, pensla med lite vatten och strö över lite mjöl. In med plåten i ugnen på 225 °C i ca 10-15 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 100 g (1 dl) sojamjölk
- 400 g (4 dl) vatten
- 600 g (ca 10dl) vetemjöl
- 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
- 6 g (1 tsk) salt, himalaya
- 15 g (1 msk) sirap