Grahamsfrallor
- 15-20 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Ett jättegott grahamsbröd som är enkelt att lyckas med. Dessutom rikt på fiber. Jättesmarrigt med ägg och Kalles Kaviar.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en degbunke, häll därefter i den 25 °C mjölken och Kesellan. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner smöret och tillsätt därefter saltet.
-
2
Blanda ner grahamsmjölet och vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg, 8 minuter sakta och 2 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter, täckt med plast.
-
3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman, forma till en längd och dela till 15-20 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha, och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
4
Pensla med äggvita och strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) mjölk, fingervarm
- 250 g (2,5 dl) Kesella, lätt
- 50 g (0,5 dl) smör, rumstempererat
- 15 g (2,5 tsk) salt
- 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 690 g (ca 8 dl) vetemjöl
Pensling
- 1 äggvita, uppvispad
Garnering
- flingsalt