Frukostfrallor toppade med härliga frön
- ca 35 st
- 50 min
- 1 tim 50 min
Ljusa smarriga frukostfrallor som du lätt kan variera med olika frön på toppen. Fungerar utmärkt att frysa in!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.
-
2
Ta upp degen, forma den rund och lägg tillbaka degen i en täckt bunke. Låt den vila i ca 30 minuter.
-
3
Ta upp degen och dela den i önskade bitar och forma bitarna runda till små frallor.
-
4
Sätt frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i den avstängda ugnen med endast lampan på i ca 50-60 minuter eller under handduk i rumstemperatur ca 90-120 minuter.
-
5
Ta ut frallorna i rumstemperatur och sätt ugnen på 250 °C.
-
6
När ugnen är 250°C sätter du in bröden och sänker temperaturen till 220°C. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g (4 dl) vatten
- 640 g (ca 10,5 dl) vetemjöl special
- 9 g (1,5 tsk) salt
- 10 g (2 tsk) strösocker
- 15 g (1 msk) smör
Topping
- t.ex. vallmofrön, pumpafrön eller riven ost
Pensling
- vatten