Vietnamesisk baguette
- 4 st
- 30 min
- 3 tim 20 min
I Asien är det generellt ovanligt med västerländskt vitt bröd. Men det finns ett undantag, Vietnam. Där används baguette relativt ofta, ett arv från den franska kolonisationen. Baguetter bakade på surdeg gör du enkelt själv.
Gör så här:
-
1
Marinad
Blanda sesamolja, olja, hushållsfärg, fem kryddor, hoisinsås, ostronsås, vitlök, thaichili och socker i en matberedare.
-
2
Macka
Lägg köttet i marinaden. Låt stå i minst 3 timmar. Stek hastigt upp köttet i lite olja. Koka upp marinaden. Tillsätt lime och ananas. Blanda sallad och färsk koriander. Fyll bröden med sallad kött och droppa till sist över reducerad marinad. Servera!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Surdegsbröd
Surdegsbaguetter (recept) bakade på KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 4 Surdegsbaguetter (se ovan)
- 300 g fläskfilé, skuren i tunna skivor
- ½ limefrukt, färskpressad
- 1 dl ananas, hackad
- 1 salladshuvud, rivet
- ½ knippe koriander, färsk
Marinad
- 13 g (ca 1 msk) sesamolja
- 90 g (ca 1 dl) vegetabilisk olja
- 1 tsk röd hushållsfärg, valfritt
- ½ msk fem kryddor, kinesisk kryddblandning, valfritt
- 90 g (ca 1 dl) hoisinsås
- 26 g (ca 2 msk) ostronsås
- 2 vitlöksklyftor
- 1 thaichili, finhackad
- 15 g (ca 1 msk) strösocker