• Vetebullar med sommarbär och vit choklad
  • Vetebullar med sommarbär och vit choklad

    • 24 st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Vit choklad och goda sommarbär är både gott och mycket vackert att servera. Variera gärna bär efter säsong!

    3.61/5

    469 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 25 °C. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.

    • 2

      Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

    • 3

      Knåda degen och dela den i två delar. Forma 12 bullar av varje del.

    • 4

      Låt jäsa på bakplåtspapper, eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.

    • 5

      Sätt ugnen på 225 °C.

    • 6

      Tryck ett hål i varje bulle och lägg i lite chokladknappar fyll på med sommarbär.

    • 7

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar och pärlsocker efter smak.

    • 8

      Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.

    • 9

      Godast att servera lite ljumma.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 150 g (1,5 dl) smör
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 200 g (2 dl) strösocker
    • 3 g (1/2 tsk) salt
    • 6 g (2 tsk) kardemumma, mald 
    • 840 g (ca 14 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 200 g Odense chokladknappar, vita 
    • 200-300 g sommarbär, jordgubbar, hallon och/eller blåbär 

    Topping

    • Odense chokladknappar, vita
    • pärlsocker

    Pensling

    ägg, uppvispat 


    Liknande recept