Vetebullar med sommarbär och vit choklad
- 24 st
- 30 min
- 1 tim 30 min
Vit choklad och goda sommarbär är både gott och mycket vackert att servera. Variera gärna bär efter säsong!
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 25 °C. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
-
2
Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
3
Knåda degen och dela den i två delar. Forma 12 bullar av varje del.
-
4
Låt jäsa på bakplåtspapper, eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
-
5
Sätt ugnen på 225 °C.
-
6
Tryck ett hål i varje bulle och lägg i lite chokladknappar fyll på med sommarbär.
-
7
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar och pärlsocker efter smak.
-
8
Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
-
9
Godast att servera lite ljumma.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 150 g (1,5 dl) smör
- 500 g (5 dl) mjölk
- 200 g (2 dl) strösocker
- 3 g (1/2 tsk) salt
- 6 g (2 tsk) kardemumma, mald
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl
Fyllning
- 200 g Odense chokladknappar, vita
- 200-300 g sommarbär, jordgubbar, hallon och/eller blåbär
Topping
- Odense chokladknappar, vita
- pärlsocker
Pensling
ägg, uppvispat