
Vetebullar med sommarbär och vit choklad
24 st
30 min
1 tim 30 min
Vit choklad och goda sommarbär är både gott och mycket vackert att servera. Variera gärna bär efter säsong!
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till ca 25 °C. Häll mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen smält. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
-
2
Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
-
3
Knåda degen och dela den i två delar. Forma 12 bullar av varje del.
-
4
Låt jäsa på bakplåtspapper, eller i bullformar, under bakduk ca 30 minuter.
-
5
Sätt ugnen på 225 °C.
-
6
Tryck ett hål i varje bulle och lägg i lite chokladknappar fyll på med sommarbär.
-
7
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på chokladknappar och pärlsocker efter smak.
-
8
Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
-
9
Godast att servera lite ljumma.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 150 g (1,5 dl) smör
- 500 g (5 dl) mjölk
- 200 g (2 dl) strösocker
- 3 g (1/2 tsk) salt
- 6 g (2 tsk) kardemumma, mald
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl
Fyllning
- 200 g Odense chokladknappar, vita
- 200-300 g sommarbär, jordgubbar, hallon och/eller blåbär
Topping
- Odense chokladknappar, vita
- pärlsocker
Pensling
ägg, uppvispat
