• Sockerlag
  • Sockerlag

    • ca 30 bullar
    • 15 min
    • 20 min

    Sockerlag är perfekt att pensla dina varma nybakade bullar med så får de en ännu finare glans och saftighet. Man kan förbereda sockerlagen flera dagar innan, förvara den i ren skål med lock i kyl.

    3.33/5

    6 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Koka upp socker och vatten och koka några minuter tills allt socker har löst sig.

      Förvara sockerlagen i kyl med plast eller lock.

    • 2

      Pensla på de nybakade varma bullarna för en fin glans och saftighet.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 100 g (1,1 dl) strösocker
    • 80 g (0,8 dl) vatten

     


    Liknande recept