Vallmokrisp med citrus
- 20-30 st
- 40 min
- 1 tim 40 min
Delikata och krispiga kex till ostbrickan. Vill man servera kexen utan ost kan man pensla dem med vatten och strö pĂ„ lite rĂ„socker innan de grĂ€ddas. Ett mycket gott och trevligt alternativ istĂ€llet för en âvanlig kaka till kaffetâ.
Gör sÄ hÀr:
-
1
Rör ut jÀsten i rumstempererat vatten.
-
2
Blanda ner alla ingredienser och arbeta samman till en elastisk deg, ca 10 minuter i maskin eller 20 minuter för hand.
-
3
LÄt degen jÀsa ca 1 timme.
-
4
SÀtt ugnen pÄ 200 °C.
-
5
Kavla ut supertunna kakor. LÀgg dem pÄ bakplÄt med bakplÄtspapper.
-
6
GrÀdda i ca 5 minuter tills kakorna fÄtt fÀrg. VÀnd dem och lÄt grÀdda en liten stund till.
Tips! Behöver du lite hjÀlp pÄ traven eller vill lÀra dig mer sÄ kolla gÀrna in vÄr Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJÀst för Matbröd, fÀrsk
- 150 g (1,5 dl) vatten
- 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
- 50 g (ca 1 dl) rÄgmjöl, grovt
- 16 g (2 msk) vallmofrön
- 5 g (1 tsk) vaniljpulver, ekologiskt
- 6 g (1 tsk) salt
- 13 g (1 msk) olivolja
- 7 g (1 tsk) honung
- 1 citrus, apelsin eller lime, rivet skalÂ
Pensling
ev. vattenÂ
Garnering
ev. rÄsocker