Läsarrecept
Turkiskt bröd
- 2 st
- 30 min
- 3 tim 20 min
Ett ljust turkiskt bröd med olivolja.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i en skål och tillsätt socker och mjölken. Låt stå 15 minuter.
-
2
Lägg i mjölet, salt och rör om. Tillsätt den ljumma vätskan och knåda i 10 minuter.
-
3
Pensla degen med olja, täck över med bakduk och låt jäsa i en och en halvtimme.
-
4
Dela degen i 2 bitar och platta till dem så de blir avlånga bröd. Pensla på och strö över sesamfrö.
-
5
Grädda i 230 °C i ca 10 minuter, tills de får en gyllene färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 7 g KronJäst för Matbröd, färsk
- 5 g (1 tsk) strösocker
- 100 g (1 dl) vatten, ljummet
- 5 g (ca 1 tsk) mjölk
- 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
- 6 g (1 tsk) salt
- 13 g (1 msk) olivolja
Pensling
- 1 äggula, uppvispad
- 10 g (2 tsk) mjölk
Garnering
- sesamfrön, vita/svarta