
Bake-off bröd
15 st
30 min
1 tim 20 min
Bake-off bullar med blandade frön, hasselnötter, gojibär och aprikoser.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka grovt. Skär sedan aprikoserna i små tärningar.
-
2
Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, nötter, aprikoser, gojibär, frön och nästan allt mjöl.
-
3
Arbeta degen väl ca 5 minuter. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
-
4
Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta väl. Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
-
5
Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter.
-
6
Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.
-
7
Sätt ugnen på 250 °C. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (ca 3 dl) vatten, 20 °C
- 50 g (0,5 dl) hasselnötter
- 50 g (0,5 dl) aprikoser, torkade och mjuka
- 26 g (2 msk) rapsolja
- 60 g (1 dl) gojibär
- 6 g (1 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) siktat mjöl + lite till utbakning
- 70 g (1 dl) blandade frön t.ex. solros-, lin-, sesamfrön