
Tekakor med Surdeg
30 min
1 tim 50 min
Tekakor som bakas med KronJäst surdeg Fullkornsvete.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smält smöret och blanda ner vätskan. Låt det bli 20 °C.
-
2
Rör ut jästen med lite av vätskan i en degbunke. Tillsätt resten av vätskan, surdeg, salt, socker och kruskakli.
-
3
Tillsätt efterhand vetemjölet tills degen blir blank och smidig.
-
4
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
-
5
Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tre delar som arbetas smidiga. Dela sedan varje bit i nio bitar. Rulla försiktigt varje bit och platta till. Om bitarna får ligga lite släpper spänningen i degen och de blir lättare att forma.
-
6
Lägg på plåten och nagga med gaffel. Jäs ytterligare 20-25 minuter under duk. Sätt ugnen på 240°C.
-
7
Grädda tekakorna på 240 °C i ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 150 g (1,5 dl) smör
- 500 g (5 dl) vatten
- 500 g (5 dl) mjölk
- 17-34 g (1-2 msk) salt
- 150 g (1,5 dl) strösocker
- 140 g (ca 4 dl) kruskakli
- 1200-1500 g (ca 20-25 dl) vetemjöl