Tekakor
- 14 st
- 1 tim
- 1 tim 30 min
Klassiskt goda och enkla att göra. Härligt att baka som frukostvariant.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i ljummen mjölk.
-
2
Blanda alla ingredienser i maskin, 5 minuter långsamt och 3 minuter snabbt.
-
3
Ta ut degen på mjölat bakbord, dela degen i 14 bitar. Knådas runda och låt vila under bakduk i 20 minuter.
-
4
Placera ut dem på en bakplåt med bakplåtspapper lite glest så de inte jäser ihop.
-
5
Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på, max 35 °C, i ca 40-50 minuter.
-
6
Ta sedan ut bröden och lägg en bakhandduk över så de inte torkar.
-
7
Grädda i ca 5-6 minuter i 230 °C.
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 300 g (3 dl) mjölk, ljummen
- 8 g (1 tsk) salt
- 60 g (4 msk) strösocker
- 60 g smör
- 570 g (ca 7 dl) vetemjöl special
- 15 g (2 tsk) brödsirap, ljus