• Tekakor
  • Tekakor

    • 14 st
    • 1 tim
    • 1 tim 30 min

    Klassiskt goda och enkla att göra. Härligt att baka som frukostvariant.

    2.5/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk.

    • 2

      Blanda alla ingredienser i maskin, 5 minuter långsamt och 3 minuter snabbt.

    • 3

      Ta ut degen på mjölat bakbord, dela degen i 14 bitar. Knådas runda och låt vila under bakduk i 20 minuter.

    • 4

      Placera ut dem på en bakplåt med bakplåtspapper lite glest så de inte jäser ihop.

    • 5

      Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på, max 35 °C, i ca 40-50 minuter.

    • 6

      Ta sedan ut bröden och lägg en bakhandduk över så de inte torkar.

    • 7

      Grädda i ca 5-6 minuter i 230 °C.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (3 dl) mjölk, ljummen
    • 8 g (1 tsk) salt
    • 60 g (4 msk) strösocker
    • 60 g smör
    • 570 g (ca 7 dl) vetemjöl special
    • 15 g (2 tsk) brödsirap, ljus

    Liknande recept