Syltade rabarber med pistagenötter
- 30 min
- 30 min
En himmelskt god blandning som kan serveras till en god lagrad ost och ett gott grovt bröd t.ex. danskt rågbröd. Funkar även fint vid bakning och på gröten eller filen!!
Gör så här:
-
1
Sätt ugnen på 200 °C. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i ugnen.
-
2
Skär rabarberna i mindre bitar, riv och pressa apelsinen. Lägg allt i en kastrull.
-
3
Koka in rabarberna med syltsockret ett par minuter, tillsätt nötterna på slutet.
-
4
Häll upp på syltglas och förvara svalt.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 65 g (1 dl) pistagenötter
- 500 g rabarber, späda
- 250 g (2,25 dl) syltsocker
- 5 g (1 tsk) vaniljsocker, ekologiskt
- 1 apelsin, finriv skalet och pressa ut juicen
Serveras förslagsvis med
- danskt rågbröd
- getost