Surdegsvåfflor
- ca 15
- 40 min
- 1 tim 40 min
Härligt krispiga våfflor med smak av surdeg. Gillar du våfflor är det nästan ett måste att prova detta underbart goda recept!
Gör så här:
-
1
Smula ner KronJäst för söta degar, färsk i en bunke.
-
2
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt.
-
3
Rör ner smör- och mjölkblandning, surdeg, socker och salt i bunken med jästen.
-
4
Vispa ner mjölet i bunken, lite i taget, till en slät smet.
-
5
Låt jäsa i 30 minuter.
-
6
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med smör.
-
7
Grädda våfflor och pensla med lite smör mellan laggarna.
-
8
Servera med t.ex. lättvispad grädde, blåbär och chokladsås.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för söta degar, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete
- 150 g smör + extra till gräddning
- 800 g (8 dl) mjölk
- 6 g (1 tsk) salt
- 15 g (1 msk) strösocker
- 360 g (ca 6 dl) vetemjöl
Garnering
t.ex. lättvispad grädde
blåbär
chokladsås