Surdegsknäcke med parmesansmör
- 2 plåtar
- 10 min
- 1 tim 10 min
Om du gillar surdegsbröd kommer du att älska surdegsknäcke. Snabbt, enkelt… och förtrollande gott!
Servera tillsammans med ett gott parmesansmör!
Gör så här:
-
1
Sätt ugnen på 150 °C.
-
2
Blanda alla ingredienser till en jämn och lös deg. Låt stå 15 minuter.
-
3
Fördela degen på två plåtar ca 30×40 cm med bakplåtspapper. Lägg över bakplåtspapper och tryck eller kavla ut degen tunt på plåtarna.
-
4
Strö över valfri topping.
-
5
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Ta ut plåtarna och skär knäckebrödet i portionsbitar. Byt plats på plåtarna och grädda sedan ytterligare 25-30 minuter. Knäckebröden ska bli krispiga. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.
-
6
Parmesansmör
Blanda lika delar rumstempererat smör och riven parmesanost. Smaka av med havssalt. Kom ihåg att det är försvinnande gott, så gör gärna lite extra!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 150g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg
- 140 g (2 dl) sesamfrön
- 150 g (2 dl) solrosfrön och/eller pumpakärnor
- 70 g (1 dl) linfrön
- 240 g (ca 4 dl) vetemjöl
- 6 g (1 tsk) salt
- 300 g (3 dl) vatten
- 52 g (4 msk) olivolja
- kummin, eller annan krydda efter eget önskemål
Parmesansmör
- smör, rumstempererat
- parmesanost, riven
- havssalt
Topping
- t.ex. havssalt eller parmesanost, riven
- alternativt smält choklad som penslas över det färdiggräddade knäckebrödet. Strössla över lite havssalt!