• Surdegsfocaccia med rosmarin och flingsalt
  • Surdegsfocaccia med rosmarin och flingsalt

    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Låt rätten du lagat bestämma vad focaccian toppas med! Här med rosmarin som passar bra till lamm, kött- och fågelrätter men också till grönsaksrätter. Smaklig spis.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet. Om du använder färsk rosmarin, grovhacka och tillsätt i degen.

    • 2

      Knåda till en elastisk och smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig. Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täckt med plast i minst 2 timmar.

    • 3

      Häll 2–3 msk olivolja i en braspanna/långpanna med höga kanter. Tryck ner brödet i pannan och platta till det. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 4

      Tryck till med fingertopparna så att degen sjunker samman. Strö över flingsalt och torkad rosmarin. Droppa över olivolja. Grädda i 225 °C i 25-30 minuter.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Topping

    • 12 g (1 msk) flingsalt
    • 1 g (2 tsk) rosmarin, torkad eller en kruka färsk
    • olivolja 

    Liknande recept