• Russinråg
  • Russinråg

    • 25 st
    • 50 min
    • 1 tim 50 min

    Supersmarriga rågfrallor med en rund sötma från de saftiga russinen som kan bytas ut mot nötter, tranbär eller fikon om du gillar det bättre. Servera gärna med skinka för att få den perfekta balansen mellan sött och salt.

    4/5

    38 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom russinen och knåda för hand i 15 minuter eller i maskin 2 minuter långsamt och 5 minuter snabbt. Blanda i russinen sist.

    • 2

      Låt degen vila i 30 minuter under plast eller bakduk. Ta upp på mjölat bord och dela degen i 25 bitar och forma dem runda. Låt bullarna jäsa på plåt i avstängd ugn med endast lampan tänd i 50 minuter eller i rumstemperatur under bakduk i 90-120 minuter.

    • 3

      Ta ut bröden och sätt ugnen på 250 °C, låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sänk ugnen till 210°C grader när du sätter in plåten. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, kallt
    • 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
    • 100 g (ca 1,5 dl) rågmjöl, fint 
    • 50 g (ca 2,5 msk) sirap, mörk 
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 15 g (ca 1 msk) smör
    • 200 g (ca 3 dl) russin

    Liknande recept