• Surdegsbröd med dill och Västerbottensost
  • Surdegsbröd med dill och Västerbottensost

    • 2 bröd eller 4 baguetter
    • 30 min
    • 4 tim

    Ett spännande surdegsbröd med dill och Västerbottensost.

    3.51/5

    454 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt alla ingredienser utom saltet.

    • 2

      Knåda ihop till en elastisk och smidig deg, ca 10 minuter i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig

    • 3

      Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täkt med plast i minst 2 timmar.

    • 4

      Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen.

    • 5

      Dela degen i 2 bitar (bröd) eller 4 bitar (baguetter) och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Avsluta med att rulla bitarna i vetemjöl.

    • 6

      Sätt av på plåt och täck med plast. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 7

      Sätt ugnen på 260 °C och sätt samtidigt in en form med 0,5 L vatten.

    • 8

      Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen, sänk temperaturen till 220 °C.

    • 9

      Grädda i mitten av ugnen tills att brödet får fin färg i ca 20-25 minuter.

    • 10

      Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept