Läsarrecept
Superenkelt franskbröd
- 2 bröd
- 30 min
- 1 tim 40 min
Ett ljust franskbröd med olivolja.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke och lös upp i vatten och olja.
-
2
Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig (tills den släpper kanterna).
-
3
Jäs övertäckt 30 min.
-
4
Knåda väl och baka ut till 2 limpor, (alternativt baguetter, frallor korv- eller hamburgerbröd)
-
5
Jäs övertäckt 40 min.
-
6
Grädda ca 30 min i 200°C (limpor) eller 10-15 min i 250°C (mindre bröd).
Tips!
- Ett väldigt bra basrecept som kan varieras i all oändlighet, byt ut vetemjöl mot rågsikt, byt ut hälften av mjölet mot kli eller fullkorn. Lägg i hackade nötter eller frön i degen, eller pensla och strö frön eller kryddor över innan gräddning…
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 90 g (ca 1 dl) olivolja
- 500 g (ca 5 dl) fingervarmt vatten
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl