• Superenkelt franskbröd
  • Läsarrecept

    Superenkelt franskbröd

    • 2 bröd
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ett ljust franskbröd med olivolja.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.2/5

    476 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke och lös upp i vatten och olja.

    • 2

      Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig (tills den släpper kanterna).

    • 3

      Jäs övertäckt 30 min.

    • 4

      Knåda väl och baka ut till 2 limpor, (alternativt baguetter, frallor korv- eller hamburgerbröd)

    • 5

      Jäs övertäckt 40 min.

    • 6

      Grädda ca 30 min i 200°C (limpor) eller 10-15 min i 250°C (mindre bröd).

    Tips!

    • Ett väldigt bra basrecept som kan varieras i all oändlighet, byt ut vetemjöl mot rågsikt, byt ut hälften av mjölet mot kli eller fullkorn. Lägg i hackade nötter eller frön i degen, eller pensla och strö frön eller kryddor över innan gräddning…
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept