Läsarrecept
Superenkelt franskbröd
- 2 bröd
- 30 min
- 1 tim 40 min
Ett ljust franskbröd med olivolja.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke och lös upp i vatten och olja.
-
2
Tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen smidig (tills den släpper kanterna).
-
3
Jäs övertäckt 30 min.
-
4
Knåda väl och baka ut till 2 limpor, (alternativt baguetter, frallor korv- eller hamburgerbröd)
-
5
Jäs övertäckt 40 min.
-
6
Grädda ca 30 min i 200°C (limpor) eller 10-15 min i 250°C (mindre bröd).
Tips!
- Ett väldigt bra basrecept som kan varieras i all oändlighet, byt ut vetemjöl mot rågsikt, byt ut hälften av mjölet mot kli eller fullkorn. Lägg i hackade nötter eller frön i degen, eller pensla och strö frön eller kryddor över innan gräddning…
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 90 g (ca 1 dl) olivolja
- 500 g (ca 5 dl) fingervarmt vatten
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 840 g (ca 14 dl) vetemjöl