Läsarrecept
Sötlimpa
- 3 st
- 30 min
- 1 tim
Söt och god sirapslimpa gjord med jäst för söta degar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Ta en skål och smula jästen i den.
-
2
Häll på en del av det fingervarma vattnet och rör ut jästen med det. Häll sedan på resten av vattnet, farinsockret och vispade ägg.
-
3
Tillsätt mjöl och arbeta degen. Låt jäsa ca 30 minuter.
-
4
Arbeta degen igen och lägg på mjölat bakbord. Dela i 3 och rulla varje del till slät längd och lägg på plåten. Låt jäsa till dubbel storlek.
-
5
Grädda limpan i ca 25-28 minuter på 200 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, fingervarmt
- 100 g (1,25 dl) brun farin
- 100 g (2 st) ägg
- 120 g (ca 2 dl) rågmjöl
- 780 g (ca 13 dl) vetemjöl