Skorpor med ingefära och choklad
- 25-30 st
- 40 min
- 1 tim 50 min
Om du, likt Marie, gillar klassiska veteskorpor med kardemumma, kan detta bli en ny favorit! En perfekt liten skorpa att ha hemma i kakburken när du får oväntat besök. Du kan även krossa skorporna och servera tillsammans med glass så får du en jättegod dessert.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till ca 25 °C. Arbeta samman alla ingredienserna, utom chokladknapparna, i en degskål med krok, till en blank och elastisk deg. Tillsätt chokladknapparna de sista minuterna.
-
2
Låt jäsa minst 30 minuter.
-
3
Dela upp degen i 6 längder och rulla ut dem. Täck med en duk och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 230 °C, pensla med ett uppvispat ägg med en gnutta salt. Strö på litet pärlsocker. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna något, innan du skär och delar i bitar. Sänk ugnen till ca 150 °C och grädda skorporna gyllenbruna i 15-20 minuter, öppna luckan och torka skorporna på eftervärme.
Tips!
- Du kan även blanda i lite nötter i degen, så blir skorporna ”extra goda”!
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 125 g (1,25 dl) mjölk
- 9 g (ca 3 tsk) ingefära, malen
- 2 msk färsk ingefära, riven
- 70 g (ca 0,5 dl) sirap, vit
- 2 g (ca 0,5 tsk) salt
- 50 g smör, rumstempererat
- 250 g (ca 4,2 dl) vetemjöl
- 150 g (1 påse) Odense chokladknappar, mörka eller ljusa
Pensling
ägg, uppvispat med en gnutta salt
Garnering
pärlsocker