Russinbullar
- ca 25 st
- 30 min
- 1 tim
Russinbullar som är lika enkla att baka som att äta.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Dag 1
Koka upp vatten och häll detta över rågkrossen och sesamfröna. Täck med plast och låt stå över natten i rumstemperatur.
-
2
Dag 2
Rör ut jästen i 20 °C vatten, tillsätt fröna och rågkrossen tillsammans med resterande ingredienser. Rör så att det blandas väl. Täck bunken med plast och låt jäsa i 60 minuter.
-
3
Klicka ut degen  på plåt med bakplåtspapper och jäs i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 45-60 minuter.
-
4
Ta ut bröden i rumstemperatur och sätt ugnen på 250 °C. Sätt in bröden i 250 °C och sänk efter någon minut temperaturen till 225 °C och grädda i ca 8-10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
Dag 1Â
- 140 g (ca 2 dl) rågkross
- 300 g (3 dl) vatten, kokande
- 70 g (1 dl) sesamfrön
Dag 2
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 60 g (1 dl) russin
- 500 g (5 dl) vatten
- 40 g (2 msk) honung
- 15 g (2,5 tsk) salt
- 40 g (5 msk) olja
- 510 g (ca 8,5 dl) vetemjöl