
Läsarrecept
Grahamsbullar
30 min
1 tim 20 min
Grahamsbullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i 20 °C vatten, blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
2
Dela i ca 20 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
-
3
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda ca 8 minuter i 240 °C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
- 400 g (ca 6,5 dl) grahamsmjöl
- 500 g (5 dl) vatten
- 140 g (1 dl ) honung, flytande
- 6 g (1 tsk) salt
- 100 g (1 dl) margarin
Pensling
- ägg, uppvispat