Omega-3 bröd
- 25 min
- 1 tim 50 min
Omega-3 bröd toppat med pumpakärnor, sesamfrön och vallmofrön.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en degbunke, slå därefter på 20 °C vatten och rör ut jästen. Tillsätt de rivna morötterna, sirap, salt och de resterade ingredienserna. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning.
-
2
Kör i maskin med degblandaren ca 5 minuter. Eller dubbla tiden för hand. Låt jäsa i bunken 30 minuter.
-
3
Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen så den blir lätt att forma till en platta, ca 30×40 cm.
-
4
Lägg på en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
-
5
Pensla brödet med lite vatten och strö över toppingen. Grädda ca 35-40 minuter i 175 °C.
-
6
Ta ut och låt vila på galler med bakduk. Skär upp i rutor. Perfekta portionsbröd att frysa in!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten
- 2 st morötter, finrivna
- 60 g (3 msk) brödsirap, ljus
- 6 g (1 tsk) salt
- 480 g (ca 8 dl) vetemjöl
- 22 g (2 dl) mannagryn
- 90 g (ca 1,5 dl) gramhamsmjöl
- 70 g (1 dl) linfrön, krossade
- 6 g (1 msk) brödkryddor
Topping
- 40 g (0,5 dl) pumpakärnor, finhackade
- 16 g (2 msk) sesamfrön
- 8 g (1 msk) vallmofrön, blå