Rågknäcke
- 1 plåt
- 45 min
- 1 tim 30 min
Härligt knaprigt rågknäckebröd som passar till både frukost, lunch och middag.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör runt till en deg.
-
2
Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.
-
3
Sätt på ugnen på 220 °C. Dela degen i mindre bitar och kavla ut, på mjölat bord, tunt ca 1 mm tjock. Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.
-
4
Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.
-
5
Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
- 450 g (ca 7,5 dl) rågmjöl, fint
- 12 g (ca 2 tsk) salt