
Rågknäcke
1 plåt
45 min
1 tim 30 min
Härligt knaprigt rågknäckebröd som passar till både frukost, lunch och middag.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör runt till en deg.
-
2
Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.
-
3
Sätt på ugnen på 220 °C. Dela degen i mindre bitar och kavla ut, på mjölat bord, tunt ca 1 mm tjock. Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.
-
4
Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.
-
5
Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl
- 450 g (ca 7,5 dl) rågmjöl, fint
- 12 g (ca 2 tsk) salt
