![Rågbullar med surdeg](https://kronjast.se/wp-content/uploads/sites/2/2016/04/5_forsta_jasning-1.jpg)
Läsarrecept
Rågbullar med surdeg
20 st
30 min
1 tim 30 min
Rågbullar med surdeg.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i vatten, 20 °C. Blanda i resterande ingredienser till en deg. Låt jäsa i 40 minuter.
-
2
Dela i 20 bitar, forma till bullar. Låt jäsa 30 i minuter.
-
3
Grädda i 10 minuter på 225°C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 75 g (½ påse) KronJäst Surdeg Råg
- 500 g (5 dl) vatten
- 30 g(2 msk ) smör
- 6 g (1 tsk) salt
- 140 g (1 dl) brödsirap
- 480 g (ca 8 dl) rågmjöl, fint
- 360-480 g (ca 6-8 dl) vetemjöl