Läsarrecept
Rågbröd med vetekross och solrosfrön
- 1 bröd
- 20 min
- 2 tim 10 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Häll 20 °C filmjölk i en stor bunke och smula ner jästen. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa, övertäckt, i 30 minuter.
-
2
Häll degen i en avlång smord form. Låt degen jäsa i formen i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
-
3
Grädda brödet i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (½ pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g(4 dl ) filmjölk
- 240 g (ca 4 dl) rågmjöl
- 180 g (ca 3 dl) vetemjöl
- 35 g (ca 0,5 dl) vetekross
- 45 g (0,5 dl) rapsolja
- 6 g(1 tsk ) salt
- 140 g (1 dl) sirap
- 75 g (1 dl) solrosfrön