Kanadensiskt Oat Bread
- 2 st
- 30 min
- 3 tim
Ett gott, lite sött bröd som passar perfekt till varm choklad.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Koka upp 5 dl vatten och slå det över havregrynen. Rör om.
-
2
När havregrynen svalnat tillsätts övriga ingredienser.
-
3
Arbeta till en elastisk deg i ca 6 minuter i maskin, eller ca 12 minuter för hand.
-
4
Låt degen jäsa i ca 45 minuter övertäckt.
-
5
Dela degen i två delar och forma till limpor.
-
6
Sätt av på plåt och täck med en bakduk.
-
7
Strö lite mjöl över bröden och snitta efter behag.
-
8
Sätt in bröden i 250 °C för att sedan sänka temperaturen till 200 °C. Grädda i ca 25-28 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 200 g (ca 5 dl) havregryn
- 500 g (5 dl) vatten, kokhett
- 25 g (1,5 msk) smör eller margarin
- 140 g (1 dl) brödsirap
- 120 g (1 dl) honung
- 17 g (ca 1 msk) salt
- 300 g (3 dl) vatten, fingervarmt
- 300 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
- 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special