Rabarberpaj med choklad
- 1 paj
- 30 min
- 1 tim 40 min
Perfekt om du får en bit vetedeg över och vill göra något annat än bullar. Ta vad frukt eller bär du har hemma till denna ljuvliga paj! Ett trevligt tips är att t.ex. baka Butterkaka med Mandel och göra en plåt med butterkaka och en paj enligt nedan.
Gör så här:
-
1
Kavla ut och klä en pajform med vetedeg.
-
2
Blanda rabarber med potatismjölet.
-
3
Skär mandelmassan i tärningar och blanda ner bland rabarberna, fyll i formen ovanpå vetedegen. Låt jäsa i ca 20 minuter.
-
4
Sätt ugnen på 220 °C.
-
5
Strö på flagad mandel och grädda pajen i ca 20 minuter.
-
6
Hyvla vit choklad på rivjärn eller med potatisskalare. Strö över pajen när den fortfarande är lite ljummen.
-
7
Sikta över lite florsocker.
-
8
Njut med glass, grädde, vaniljsås eller bara som den är!
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- ½ sats vetedeg (se recept, obs receptet är för en hel sats)
- 4 dl rabarber, i bitar
- 12 g (ca 1 msk) potatismjöl
- 250 g Odense mandelmassa lyx
- 1 dl mandel, flagad
Garnering
- 50 g Odense choklad, vit
- florsocker
- ev. glass, grädde eller vaniljsås, till servering