
Primörer ”ur Jorden”
30 min
30 min
Ett annorlunda, påhittigt och gott serveringsförslag om man har grovt bröd över hemma. Ett mycket vacket inslag på ett buffébord eller till fördrinken. Den rostade brödmixen i receptet kan varieras efter smak och tillfälle, prova t.ex. att byta ut kryddorna i receptet mot kanel och socker och servera till filmjölken på morgonen!
Gör så här:
-
1
Blanda alla ingredienser till örtkrämen.
-
2
Mixa brödet till smulor tillsammans med solroskärnorna och kryddorna. Smält smör och blanda med brödmixen. Fördela ut tunt på bakplåt och rosta krispigt i ugn på 160 °C, tills det är helt torrt. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
-
3
Ta en glasskål med höga kanter och sätt i en lerkruka. Fyll på med örtcreme och sätt grönsakerna i. Toppa rikligt med brödmixen mellan grönsakerna ovanpå örtcremen. Servera
Tips!
Ingredienser
Rostad Brödmix
- ½ grovt bröd, t.ex. Danskens Rågbröd
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk fänkål, torkad, hel
- 1 tsk kummin, hel
- 50 g smör
- havssalt
Örtkräm
- 2 dl crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater
- 1 dl Kesella
- 4 msk gräslök och persilja, hackad
- olivolja
- salt och peppar
Att dippa
- späda grönsaker med blast, ex rädisa, morot, ärtskott eller salladslök