Primörer ”ur Jorden”
- 30 min
- 30 min
Ett annorlunda, påhittigt och gott serveringsförslag om man har grovt bröd över hemma. Ett mycket vacket inslag på ett buffébord eller till fördrinken. Den rostade brödmixen i receptet kan varieras efter smak och tillfälle, prova t.ex. att byta ut kryddorna i receptet mot kanel och socker och servera till filmjölken på morgonen!
Gör så här:
-
1
Blanda alla ingredienser till örtkrämen.
-
2
Mixa brödet till smulor tillsammans med solroskärnorna och kryddorna. Smält smör och blanda med brödmixen. Fördela ut tunt på bakplåt och rosta krispigt i ugn på 160 °C, tills det är helt torrt. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
-
3
Ta en glasskål med höga kanter och sätt i en lerkruka. Fyll på med örtcreme och sätt grönsakerna i. Toppa rikligt med brödmixen mellan grönsakerna ovanpå örtcremen. Servera
Tips!
Ingredienser
Rostad Brödmix
- ½ grovt bröd, t.ex. Danskens Rågbröd
- 1 dl solroskärnor
- 1 tsk fänkål, torkad, hel
- 1 tsk kummin, hel
- 50 g smör
- havssalt
Örtkräm
- 2 dl crème fraiche smaksatt med fetaost och soltorkade tomater
- 1 dl Kesella
- 4 msk gräslök och persilja, hackad
- olivolja
- salt och peppar
Att dippa
- späda grönsaker med blast, ex rädisa, morot, ärtskott eller salladslök