• Nougatfyllda gifflar
  • Läsarrecept

    Nougatfyllda gifflar

    • 8 st
    • 45 min
    • 2 tim 40 min

    Gifflar fyllda med nougat.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.34/5

    498 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dela sönder jästen i en köksmaskin. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt allt bli 20 °C.

    • 2

      Rör ut jästen med degspadet och tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

    • 3

      Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i 5 delar och rulla till stora bollar. Kavla ut till en rund pizza och dela varje degplatta i 8 delar.

    • 4

      Lägg på fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och tänj på degen så att den blir fast hoprullad.

    • 5

      Lägg på plåt med bakpapper med snibben på undersidan och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

    • 6

      Pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen i 6-8 minuter.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 125 g (1,25 dl) smör
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 100 g (1 dl) strösocker
    • 840-900 g (ca 14-15 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • nougatkräm

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Liknande recept