Nougatfyllda gifflar
- 8 st
- 45 min
- 2 tim 40 min
Gifflar fyllda med nougat.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Dela sönder jästen i en köksmaskin. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och låt allt bli 20 °C.
-
2
Rör ut jästen med degspadet och tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
-
3
Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i 5 delar och rulla till stora bollar. Kavla ut till en rund pizza och dela varje degplatta i 8 delar.
-
4
Lägg på fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och tänj på degen så att den blir fast hoprullad.
-
5
Lägg på plåt med bakpapper med snibben på undersidan och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
-
6
Pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen i 6-8 minuter.
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 125 g (1,25 dl) smör
- 500 g (5 dl) mjölk
- 3 g (0,5 tsk) salt
- 100 g (1 dl) strösocker
- 840-900 g (ca 14-15 dl) vetemjöl
Fyllning
- nougatkräm
Pensling
- ägg, uppvispat